Osteopati

Osteopatbehandling

 

Behandling  45 min.

Första behandling 45-60 min (samma pris).

 

5 Kort: 3250kr.  Kort med 5 st behandlingar på som

gäller ett år.

 

Ej avbokad tid debiteras vid återbud senare än

24 timmar före bokad behandling.

 

Vi tar emot ePassi min friskvård som betalningsmedel.

www.minfriskvard.se

 

Har du Euroaccident som försäkringsbolag kan du få ersättning för dina behandlingar. Du kan kolla med ditt försäkringsbolag då andra bolag i enskilda fall godkänt osteopatbehandlingar.

 

Jag följer GDPR lagen. GDPR (General data protection regulation) En ny europeisk dataskydds förordning. Skulle du vilja radera dina uppgifter så kan du kontakta mig via mail eller telefon.

790kr

Hur går en behandling till?

 

Det börjar med att vi pratar om ditt problem och din sjukdomshistorik för en såkallad anamnes. Sedan görs olika tester. Neurologiska, vaskulära, ortopediska samt osteopatiska tester för att  få en förståelse på vad problemet kan vara och vad det är för vävnad som gör ont. Under denna period får patienten ta av sig till underkläder, så glöm inte underkläder just denna dag. Efter det avgörs om du kan behandlas eller skall refereras vidare till t.ex. en läkare, vanligtvis går det bra att behandla. Sedan ställer osteopaten sin diagnos och det görs en individuell behandlingsplan som passar just dig och din kropp.

 

Vad är osteopati?

 

Det är en manuell behandlingsform där man arbetar med flera olika behandlingsformer riktade till rörelseorganet.

Inom osteopatin är kroppens förmåga till självläkning en av grundpelarna och som osteopat tar man i akt hela människan och deras miljö för att få en förståelse varför denna person har fått just dessa symtom och problem. Som osteopat har man en bred verktygslåda med flera olika manuella behandlingstekniker som ger möjligheten att på bästa sätt behandla varje patients unika kropp.

 

Det finns många olika  behandlingstekniker.

En vanlig teknik är  Artikulation  där osteopaten  för en led genom olika rörelseriktningar för att förbättra ledfunktion och stimulera cirkulation.

Ledmanipulation med en snabb impuls där osteopaten försöker återställa rörlighet i till exempel ryggradens leder.

Andra behandlings metoder  är mer indirekta som till exempel positioneringstekniker där en led tas in i en viss position för att ge en reflexmässig avslappning i kringliggande vävnader.

Det finns metoder som  kan  användas på kraniet och kallas då kraniell osteopati som kan upplevas som en väldigt subtil, men effektfull, form av behandling.

Andra metoder syftar till att förbättra cirkulationen och det lymfatiska flödet och kallas pumptekniker.

 

Vill du läsa mer om osteopati kan du läsa på Svenska Osteopatförbundet, se länk nedan.


Osteopatförbundet